Novice

(4.12.2017)

Po dobri igri nepričakovana zmaga


V soboto 2.12.2017 je v telovadnici ŠD Mežica potekal 8. krog tekmovanj 3. DOL v odbojki za ženske. Tekma med Mežico in Formulo Formis III iz Rogoze se je začela ob 17. uri. Po dobri in napeti igri obeh ekip, so bile v prvem nizu s 25:19 boljše gostje. Po izgubljenem nizu so se domače igralke hitro pobrale in s prepričljivo igro gladko osvojile drugi niz z 25:12. Tudi v 3. niz so domače igralke vstopile zelo sproščeno in pokazale odlično igro ter niz zmagale z rezultatom 25:13. Navijače , ki jih na tekmi ni bilo malo so z igro navdušile in z njihovo pomočjo z rezultatom 25 proti 15 osvojile še 4. niz. Kot so dekleta po tekmi dejale zmage niso pričakovale saj so nasprotnice na lestvici nekaj mest pred njimi, zato smo bile zmage še toliko bolj vesele. Po tekmi deklet, pa se je v isti dvorani v Mežici, ob 19.30 uri začela še članska tekma, 7. kroga , 3. DOL za moške. Pomerili sta se ekipi Mežice in Fram II. Domači fantje so hitro osvojili vse tri nize in z zmago potrdili tretje mesto na lestvici. Ema Navotnik.(21.12.2016)

Trening regijske reprezentance


V naši športni dvorani je opravila trening regijska reprezentanca starejših deklic. Dekleta, ki bodo na turnirju regij februarja 2017 igrale za ekipo Koroško - Savinjske regije, so z ekipo trenerjev zavzeto trenirale in pokazale zavidljivo znanje odbojkarskih veščin.


(20.12.2016)

Po kvalifikacijah bodo starejše deklice igrale v ligi A


Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Braslovčah so naša dekleta odločala ali bodo v spomladanskem delu sezone igrale v ligi A. S prepričljivo zmago proti neposrednim nasprotnicam, ekipi Limbo Celje so dokazale, da tja tudi sodijo. Dekleta začnejo s tekmovanji že 7.1.2017. Rezultati .


(17.10.2016)

SEZONA 2016/17 v polnem teku


Tekmovanja v dvoranski odbojki so že v polnem teku. V ligah OZS nastopajo tudi naše ekipe. Moški in ženske tudi letos igrajo v 3. ligi vzhod. S tekmovanji v kvalifikacijskih ligah so začeli tudi starejši dečki in starejše deklice. S tekmovanje začenjajo tudi dekleta v mali odbojki in sicer najprej v ligi Koroška. Razporede tekmovanj ostalih naših ekip si lahko ogledate na tej povezavi .


(8.8.2016)

MEŽICA OPEN 2016


Odbojkarski klub Mežica oz. člani sekcije za odbojko na mivki so od v dneh 4.8. do 6.8. zelo uspešno organizirali mednarodni turnir v odbojki na mivki. Na popolnoma prenovljenem igrišču na mivki na Letnem telovadišču v Mežici so letos poleg moških nastopile tudi ženske. Po četrtkovih kvalifikacijah je na glavnem turnirju nastopilo po dvanajst ženskih in moških ekip iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Češke in Brazilije. Turnir, ki je potekal v prijetnem okolju Letnega telovadišča si je treh dneh ogledalo veliko gledalcev, ki so uživali v lepih akcijah ženskih in moških ekip. Še posebej so bili zanimivi polfinalni in finalni dvoboji. V žensken finalu sta slovenka Erika Fabjan in brazilka Pauline Alves de Silva premagali hrvaško dvojico Samanto Fabris in Saro Radanović. V moškem finalu pa sta Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak v lepi in kakovostni tekmi premagala Brazilca Vinicius Gomesa in Marcio Gaudie Leya, ki sta atraktivnimi potezami navdušila gledalce. Uradni rezultati ženske in moški. Nekaj utrinkov s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi .


(5.1.2016)

Finalni del lige MALA ODBOJKA - Koroška za dekleta


V soboto 16. januarja se začenja finalni del lige KOROŠKA za mlajše deklice O napredovanju bodo ekipe iz Prevalj, Slovenj Gradca, Radelj ob Dravi in Mežice odločale na dveh turnirjih. V ligah za razvrstitve pa začenjajo tekmovanja tudi starejši dečki , starejše deklice , kadeti in kadetinje .


(11.10.2015)

V domači dvorani dvakrat zmagale


Začela so se tekmovanja OZS v mlaših kategorijah. Ekipa starejših deklic je na turnirju v domači dvorani dvakrat zmagala. Dekleta so bila boljša od ekipe iz Mozirja in Vuzenice. Njihove starejše vrstnice pa bodo tekmovanja začela v mesecu novembru.


(18.8.2015)

MEŽICA OPEN


Odbojkarski klub Mežica oz. člani sekcije za odbojko na mivki so od v dneh 13.8. do 15.8. zelo uspešno organizirali turnir najvišjega ranga v odbojki na mivki za moške. Na igrišču na mivki na Letnem telovadišču so na kvalifikacijskem in glavnem turnirju tri dni potekali zanimive in napete igre med štirinajstimi prijavljenimi ekipami. Na četrtkovem kvalifikacijskem turnirju so se ekipe, ki še niso bile uvrščene na glavni turnir, borile še za štiri prosta mesta glavnega turnirja. Turnir, ki je potekal v prijetnem okolju in lepem vremenu si je vse dni ogledalo veliko gledalcev, ki so uživali v borbenih igrah in lepih akcijah ekip na mivki. Še posebej so bili zanimivi polfinalna in finalni dvoboj, kjer sta "domačina" Pokeršnik Danijel in Boženk Tadej morala priznati premoč portorožanoma Klemnu Ponikvarju in Leo Mohoriču. Uradni rezultati.
(11.1.2015)

Kadetinje in kadeti začenjajo drugi del tekmovanj v ligi A


Kadetinje in kadeti so si z dobrimi igrami v jesenskih kvalifikacijskih tekmovanjih priborili nastopanje v ligi A. Kadetinje začenjajo tekmovanja v drugem krogu lige A vzhod-1 po naslednjem razporedu medtem ko so kadeti domačini že v prvem krogu lige A vzhod. Ligo bodo odigrali po naslednjem razporedu. Oboji bodo v moćnih loigah iskali svoje priložnosti in nabirale nove izkušnje. S tekmovanji v ligah B pa pričenjajo tudi starejše deklice in starejši dečki.
(5.11.2014)

Tekmovanja članov in članic že v polnem teku


Tekmovanja članov in članic v vseh odbojkarskih ligah že potekajo s polno paro. Naša moška in ženska ekipa sta tekmovanje začeli spremenljivo. Medtem ko je moška ekipa TAB Mežica, ki bo v sezoni 2014/15 nastopala po naslednjem razporedu dvakrat gladko zmagala, je bila ženska ekipa OK Mežica dvakrat poražena. Ženska ekipa bo tekme sezone 2014/15 odigrala po naslednjem razporedu. Oboji so se predstavili s pomlajenimi postavami, katere bodo v teh tekmovanjih nabirale nove izkušnje.


(30.9.2014)

Nova sezona pred vrati


Prej kot v preteklih letih se letos začenja nova sezona v odbojki za dekleta in fante. Že to soboto začenjajo s kvalifikacijskimi turnirji starejše deklice in starejši dečki. Oboji se bodo predstavili s pomlajenimi ekipami, ki bodo v teh tekmovanjih nabirali nove izkušnje. Ekipi kadetov in kadetinj pa bosta s kvalifikacijskimi turnirji začeli v drugi polovici oktobra. Uspešno pa je tekmovanje začela ekipa mladink pod vodstvom trenerja Ditra Vebra.(8.2.2014)

Mlajše deklice uspešne na turnirju mini odbojke v Braslovčah


Po zapravljeni priložnosti v prejšnjem krogu, so dekleta tokrat v prvem krogu repasaža v Braslovčah pokazale pravo igro in brez poraza ovojile prvo mesto.


(15.12.2013)

Kadetinje in starejši dečki v Ligi A


Končane so jesenske kvalifikacije za mlajše ekipe, kjer smo igrali s po tremi moškimi in ženskimi ekipami. Z dobrimi igrami so si dekleta ekipe kadetinj in fantje ekipe starejših dečkov priborili igranje v ligah A. Čestitamo! Ekipi kadetov in starejših deklic pa bota igrali v ligah B.
(25.10.2013)

Tekmovanja so že v polnem teku


Tekmovanja v novi odbojkarski sezoni že potekajo s polno paro tudi z našimi ženskimi in moškimi ekipami. Poleg zagrizenih bojev na tekmah, pa se dekleta in fantje znajo po tekmah tudi primerno zabavati in sprostiti. Tako so stareši dečki po kvalifikacijskem turnirju v Ljubljani obiskali vodni zabaviščni park Atlantis, mladi novinci v članski ekipi so po svojem prvem nastopu med "moškimi" doživeli odbojkarski krst, medtem ko so starejše deklice pozirale za zabavno fotografijo.


(12.10.2013)

Začela se je sezona 2013/2014


Danes so se začele tekme v ženskih in moških državnih ligah. Moška članska ekipa TAB Mežica, bo v tej sezoni nastopila v 3. DOL vzhod s pomlajenpo ekipo, saj je ekipo zapustilo kar nekaj igralcev lanske drugoligaške šesterke 3. DOL vzhod s pomlajenpo ekipo, saj je ekipo zapustilo kar nekaj igralcev lanske drugoligaške šesterke. Prav tako začenja 3. DOL vzhod žeska članska ekipa OK Mežica, ki bo poskušala z nespremenjeno ekipo, glede na lanko sezono uvrstiti čim višje. S kvalifikacijskimi turnirji pa sta že začeli ekipi starejših deklic in starejših dečkov. S tekmovanji pa začenjajo tudi kadeti in kadetinje. Vabimo vas, da pridete spodbujati in navijati naša dekleta in fante.
(25.6.2013)

Fantje in dekleta uspešni na svetovnih igrah mladih UWG v Celovcu


Od četrtka 20.6. do nedelje 23.6. so v Celovcu na avstrijskem koroškem potekale že 9. svetovne igre mladih UNITED WORLD GAMES 2013. Letos se je v osmih športnih disciplinah ob rekordni udeležbi pomerilo preko pettisoč nastopajočih, iz Evrope, Azije in S. Amerike. Tokratnih iger smo se udeležili z ekipo fantov TAB Mežica in ekipo deklet Mežica v kategorijah U 15. Po zmagah v svojih predtekmovalnih skupinah so morali fantje v borbi za tretje mesto priznati premoč ekipi CMS Clamart iz Francije in tako osvojili četrto mesto med trinajstimi nastopajočimi ekipami. Dekleta pa so v izločilnih bojih morale priznati premoč bolj razpoloženi ekipi iz Prevalj. Tako so osvojile končno peto mesto med dvajsetimi nastopajočimi ekipami. V prijetnem okolju mesntnega kampa v Celovcu in kopanju v Vrbskem jezeru smo v druženju z mladimi iz drugih držav preživeli prijeten podaljšan konec tedna, ki se ga bomo še radi spominjali. Nekaj utrinkov lahko vidite v fotogaleriji.

(5.4.2013)

Starejše učenke v finalu


Ekipa starejših učenk Osnovne šole Mežica, si je z zmago na polfinalnem turnirju, ki je 23.3.2013 potekal na Osnovni šoli Mežica, priborila nastop v finalu šolskih špotnih tekmovanj v odobjki. Finalni turnir štirih najboljših osnovnošolskih ekip oŠ Mislinja, OŠ Kanal, OŠ Toneta Čufarja Jesenice in OŠ Mežica bo 16.4.2013 v športni dvorani Osnovne šole Mežica. Vabljeni !
(13.1.2013)

Mlajše deklice in mlajši dečki uspešno začeli tekmovanja v mini odbojki


V Športni dvorani v Mežici in v Športni dvorani na Prevaljah sta potekala dva izmed številnih turnirjev 1. kroga tekmovanja v mini odbojki za dekleta in fante. Dekleta so si na Prevaljah zanesljivo priborila nastop v 2. krogu in tako premagale tremo pred prvim tekmovanjem. Upešni pa so bili v domači dvorani tudi fantje, ki si so prav tako kot dekleta zanesljivo priigrali drugo mesto.
(1.1.2013)

Ekipi članov in članic bosta praktično vse tekme spomladanskega dela odigrali v domači športni dvorani


Zaradi velikega števila ekip v 3. DOL - vzhod začnejo dekleta s tekmovanji že drugi vikend v januarju, medtem, ko se jim fantje v 2. DOL pridružijo teden dni kasneje (razpored tekem). V februarju pa s tekmovanji pričenjajo tudi kadeti in kadetinje. Vabimo vas, da pridete navijat in spodbujati naša dekleta in fante.
(26.12.2012)

Poleg deklet v ligi A tudi starejši dečki


Na kvalifikacijskem turnirju 4. kroga skupine E za starejše dečke, ki je potekal v Mežici so si fantje z zmago in porazom priigrali nastopanje v ligi A vzhod. Čestitamo! Tekmovanja za fante in dekletase pričenjajo že prvi vikend v januarju.
(8.12.2012)

Mladinci TAB Mežica ponovno najboljša športna ekipa v Občini Mežica


V torek 4.12.2012 je v čast občinskega praznika Občine Mežica v Narodnem domu Mežica potekala proslava na kateri so podelili tudi občinske nagrade in priznanja. Poleg priznanj zaslužnim posameznikom in podjetjem na gospodarskem in družbenem področju so podelili tudi priznanja na športnem področju. Priznanje za najboljšo športno ekipo v letu 2012 so prejeli naši fantje ekipe mladincev TAB Mežica. Priznanje, pa je za kariero mednarodnega odbojkarskega sodnika v odbojki na mivki in v sedeči odbojki prejel tudi naš nekdanji odlični igralec Janko Plešnik.(25.11.2012)

Starejše deklice na turnirju v Mežici potrdile uvrstitev v ligo A


V nedeljo 25.11. je v domači športni dvorani potekal 3. kvalifikacijski turnir za starejše deklice v skupini H. Z gladko zmago proti ekipi Mislinje in porazom z 2:1 proti ekipi Vuzenice so si igralke domače ekipe že pred zadnjim krogom zagotovile nastopanje v ligi A. Nekaj o dogajanju na turnirju lahko vidite v fotogaleriji.(29.10.2012)

Mladinci polfinalu


V nedeljo 28.10. se je ekipa mladincev TAB Mežica udeležila četrfinalnega turnirja za mladince, ki so ga organizirali v Braslovčah. Poleg domačinov sta se za napredovanje borili še ekipi Šempetra in Fužinarja. V razburjivih tekmah, polnih preobratov so si fantje z dvema zmagama in porazom priborili polfinale .


(7.10.2012)

V osmini finala Pokala Slovenije za moške članska ekipa TAB Mežica proti prvoligašu Panviti Pomgrad


Po nepričakovano gladki zmagi moške članske ekipe v 4. krogu Pokala Slovenije proti lanskemu prvoligašu SIP Šempetru prihaja v
osmini finala v goste lansko sezono peto uvrščena ekipa prve lige Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Vse ljubitelje odbojke in športa vabimo na ogled tekme saj lahko pričakujemo lepo in zanimivo odbojko.


(29.9.2012)

Sezona 2012/2013 se začenja


Z območnim prvenstvom skupine H za mladince smo v Šporni dvorani z začeli novo sezono odbojke. Mladinci so se z dobro igro uvrstili v
četrfinale . V oktobru pa začenjajo tudi kadeti in kadetinje, ter starejši dečki in starejše deklice. Zaradi prenove garderob in sanitarij v športni dvorani, pa bosta moška članska ekipa TAB Mežica in ženska članska ekipa OK Mežica začeli nastope doma šele po koncu novembra.


(30.6.2012)

ODPRTO PRVENSTVO MEŽICE v odbojki na mivki


Na Letnem telovadišču Mežica se je v petek 29.6. popoldne v poletni vročini odvijal turnir v odbojki na mivki ODPRTO PRVENSTVO MEŽICE. Na turnirju ranga D po merilih OZS, je nastopilo pet ekip, vse iz Mežice: FUNTEK (Jurij Šisernik, Domen Grauf), RT pa HLAČE (Gašper Žlebnik, Žan Kolednik), PANIKA (Robert Stane, Jure Ivartnik), NA-DA (Nace Lednik, Damjan Praznik) in PUNTEG (Rok Mandl, Damir Ocepek). Po sistemu vsak z vsakim so tudi mlajši udeleženci prikazali lepo igro, a prevladale so izkušnje starejših. Na kocu je bil vrstni red naslednji: 1. mesto ekipa PUNTEG, 2. mesto ekipa NA-DA, 3. mesto ekipa PANIKA, 4. mesto ekipa PUNTEK in 5. mesto ekipa RT pa HLAČE. Nekaj prijetnega vzdušja lahko pogledate v galeriji slik.

(24.6.2012)

Zmaga fantov na svetovnih igrah mladih - UNITED WORLD GAMES 2012 v Celovcu

Na uglednem mednarodnem turnirju UNITED WORLD GAMES 2012, ki tradicionalno poteka vsako leto konec junija v Celovcu, so fantje naše kadetske ekipe v močni mednarodni konkureci ekip iz Nemčije, Polske, Španije in Romunije osvojili prvo mesto . V finalu so v napeti, kvalitetni in borbeni tekmi premagali špansko ekipo EMD Cuenca. Za ekipo so igrali (na sliki iz leve): Vid Peršak, Miha Borko, Jernej Plaznik, Gašper Jezernik, kapetan Nace Lednik, vodja ekipe in trener Mitja Lednik. Čepijo z leve: Jurij Šisernik, Domen Grauf in Gašper Žlebnik. Fantom za lep uspeh čestitano. Nekaj utrinkov s turnirja in druženja na igrah UNITED WORLD GAMES 2012 lahko pogledate v fotogaleriji.


(4.5.2012)

Delovna akcija na igrišču za odbojko na mivki uspela


Na Letnem telovadišču so dekleta in fantje člani Odbojkarskega kluba Mežica izvedli prostovoljno delovno akcijo. Očistili in uredili so celotno površino igrišča, postavili mrežo na igrišču za odbojko na mivki in na pomožnem igrišču. Tako bo v spomladanskem in poletnem času igrišče ob lepem vremenu vsak dan odprto od 10. ure do 20 ure.

(24.3.2012)

Moška članska ekipa ponovno v 2. ligi


Že krog pred koncem tekmovanja v 3.DOL vzhod so si fantje z zmago v Mariboru nad ekipo Maribor II z rezultazom 3:0, ponovno priborili igranje v 2. DOL. ČESTITAMO !


(6.3.2012)

Prvo mesto mlajših dečkov na turnirju v Mežici


Na turnirju četrtega kroga repasaža v mali odbojki, ki je potekal v Mežici so fantje z dobro in borbeno igro zasluženo osvojili prvo mesto . Tako še naprej ostajajo v boju za najvišja mesta v državnem prvenstvu.


(6.3.2012)

Starejši dečki uspešni na prvem turnirju


Na prvem turnirju lige B - skupina C, za starejše dečke v Črni na Koroškem, so fantje z dvema zmagama napovedali boj za prvo mesto v skupini.


(21.2.2012)

Turnir regijskih reprezentanc - Kranj 2012


V Kranju je 20. in 21. februarja potekal tradicionalni turnir regijskih reprezentanc starejših dečkov in starejših deklic. Za ekipo starejših dečkov Koroške s Savinjsko regijo, sta igrala tudi igralca naše ekipe starejših dečkov TAB Mežica Jurij Šisernik in Gašper Žlebnik. V močni kokurnci ostalih ekip so fantje osvojili drugo mesto. Pomemben delež k uspehu je prispeval tudi Jurij Šisernik. Brez konkurence pa so bila dekleta ekipe Koroške s Savinjsko regijo, ki so premočno osvojila prvo mesto.


(8.1.2012)

Starejše deklice dodo sezono nadaljevale v ligi A - vzhod 2


Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju za starejše deklice skupine K v Dravogradu si je ekipa starejših deklic s trenerjem Mirkom Rebulo, priborila nastopanje v ligi A vzhod 2. Tekmovale bodo z ekipami Prevalj, Braslovč, Šempetra, Mislinje in Slovenj Gradca po naslednjem razporedu.


(2.1.2012)

Nadaljevanje sezone praktično brez odmora


Brez posebnega premora se bodo v novem letu nadaljevala tekmovanja deklet in fantov v ligah od najmlajših pa do članov in članic. Najprej začenjajo dekleta v mini odbojki, medtem ko so tekmovanja v mali odbojki za dekleta in fante že v polnem teku. Prve pa bodo v nedeljo 15. januarja v domači dvorani zaigrale kadetinje, v nedeljo 12. februarja pa kadeti. Nekaj kasneje začenjajo s tekmovanji starejši dečki, medtem ko bodo starejše deklice zaključile 8.1.2012 šele s predtekmovanji.
Naporen začetek v boju za vrh razpredelnice 3.DOL vzhod, pa čaka moško člansko ekipo, ki bo v Poljčanah 21.1.2012 in 4.2.2012 v Črni odločala o svoji končni razvrstitvi. Tekme v domači dvorani pa bodo članice in člani odigrali po naslednjem razporedu.


(3.12.2011)

Kadeti NAJ ŠPORTNA EKIPA v občini za leto 2011


Ob tokratnim slovesnostim, ki potekajo v čast občinskega praznika, je g. župan podelil nagrade tudi najboljšim na področju športa. Tudi v tem letu smo dokazali, da naše delo z mladimi daje rezultate in da mora ostati naša prioriteta. Tako so ekipa leta na področju športa v občini Mežica postali fantje ekipe kadetov TAB Mežica. Za ekipo so nastopali: Nace Lednik -kapetan, Viljem Prepotnik, Gašper Jezernik, Rok Praper, Aleš Ipavic, Miha Borko, Matevž Gradišnik, Jurij Miler, Vid Peršak in Taj Vute. Trener ekipe je bil g. Bojan Ivartnik.(20.11.2011)

Starejši dečki pred domačimi navijači


Tokrat so se v domači dvorani na tretjem kvalifikacijskem turnirju v letošnji sezoni predstavili tudi starejši dečki. Najprej so se pomerili z zelo dobro ekipo iz Mislinje in kljub porazu pokazali, da so v letošnji sezoni lepo napredovali. V drugi tekmi, pa so gladko premagali Mariborsko Galejo. Nekaj akcij, s tekme TAB Mežica Mislinja, si lahko ogledate v fotogaleriji.


(6.11.2011)

V domači dvorani so se predstavile tudi starejše deklice


V domači dvorani so se danes na prvem kvalifikacijskem turnirju v letošnji sezoni predstavile starejše deklice. Že v svoji prvi tekmi so se pomerile s favoritinjam skupine, ekipo iz Prevalj. Pred številnimi navijači in gledalci jih je izdala trema tako, da so šele v drugem nizu prikazale nekaj svojega znanja. Po porazu v prvi tekmi so več prikazale v drugi, ko so gladko premegale ekipo Prevalje 2. Nekaj vzdušja, ki je vladalo v mežiški Športni dvorani, si lahko ogledate v fotogaleriji.

(25.10.2011)

Gladka zmaga v sosedskem derbiju


V soboto sta se v sosedskem v derbiju 3. DOL vzhod pomerili ekipi, ki sta v prejšnji sezoni nastopali v 2. državi odbojkarski ligi. Gladko, z rezultatom 3:0, so zmagali fantje domače ekipe TAB Mežica premagali ekipo Črne in tako razveselili številne domače navijače. Vzdušje s tekme si lahko pogledate v fotogaleriji.

(24.10.2011)

Zmaga deklet v domači dvorani


V soboto 22. oktobra, so prvo tekmo letošnje sezone v domači dvorani odigrale tudi dekleta. Z borbeno igro so z rezultatom 3:2 premagale dobro in vedno neugodno ekipo iz Vuzenice. Nekaj utrinkov iz tekme si lahko pogledate v fotogaleriji.


(4.10.2011)

Začetek nove ligaške sezone


V soboto 8. oktobra začenja svojo novo sezono moška članska ekipa TAB Mežica. Njihov prvi nasprotnik v 3. DOL vzhod je ekipa LIP Poljčane. Dekleta pa začenjajo 15. oktobra z gostovanjem v Mariboru pri istoimenski ekipi. Razpored ostalih tekem v domači dvorani lahko pogledate tukaj.
S kvalifikacijskimi turnirji pa začenjajo tudi starejši dečki in starejše deklice ter kadeti in kadetinje.(29.9.2011)

Krka močnejša v 4. krogu pokala Slovenije


V 4. krogu pokala Slovenije se je moška članska ekipa TAB Mežica v domači dvorani pomerila z ekipo Krke iz Novega Mesta. Igralci Krke, ki nastopajo v prvi državi ligi so gladko z rezultatom 3:0 premagali našo pomlajeno ekipo, ki pa je na trenutke pokazala dopadljivo igro.


(25.9.2011)

Moški uspešni na turnirju v Italiji


V okviru priprav na novo sezono se je moška članska ekipa TAB Mežica udeležila tradicionalnega turnirja bazoviških žrtev, ki je letos potekal že osemintridesetič. Fantje so prikazali dobro igro in med štirimi ekipami iz Italije Hrvaške in Slovenije zasedli drugo mesto. Igralec naše ekipe Domen Kert je bil proglašen tudi za naboljšega napadalca. Več si lahko preberete in pogledate tukaj.(23.9.2011)

Mladinci v četrtfinalu


Na turnirju 1. kroga za mladince so se fantje domače ekipe TAB Mežica pričakovano uvrstili v nadaljne tekmovanje. V prvi tekmi proti ekipi Fužinar Metala, ko so zaigrali slabo, so v svoji drugi tekmi proti borbeni ekipi iz Mislinje prikazali boljšo igro in zanesljivo zmagali.


(2.8.2011)

Priprave pred novo sezono


S pripravami na novo sezono sta 22. avgusta začeli moška in ženska članska ekipa. Priprav, ki potekajo v domačem kraju, se fantje in dekleta pridno udeležujejo in tako nabirajo moči za dolgo sezono. Fantje so zadnji dan priprav v prvem tednu zaključiji s pohodom na Peco.


(22.5.2011)

Dekleta v mali odbojki na koncu trinajsta med šestdesetimi ekipami


S turnirji za mesta so s tekmovanji zaključila tudi naša dekleta v mali odbojki. V Hočah pri Mariboru so bile boljše od tekmic iz Kranja, Ljubljane in Rogoze ter tako osvojile skupno trinajsto mesto v Sloveniji
v konkurenci šestdesetih ekip, ki so v sezoni 2010/11 nastopale v tej kategoriji.


(12.5.2011)

Kadeti na koncu sedmi


Ekipa kadetov je v soboto 7. maja uspešno zaključila sezono. Z zmago proti domačinom, ekipi Frama in porazoma proti Calcit Kamniku ter Salonitu iz Kanala, so fantje v skupni razvrstitvi kadetskih ekip osvojili sedmo mesto v Sloveniji.


(29.4.2011)

Kadeti v Framu za peto mesto


V Framu bo soboto 7. maja potekal turnir kadetskih ekip, ki se bodo borile za peto mesto državnega prvenstva sezone 2010/2011. Poleg domačinov ekipe Gokop Fram in ekip Salonit Anhovo ter Calcit Volleybal iz Kamnika, bo tam nastopila tudi naša ekipa kadetov TAB Mežica, pod vodstvom trenerja Bojana Ivartnika. Fantom želimo v močni konkurenci čim več uspeha.


(22.2.2011)

Turnir regijskih reprezentanc


V Šempetru v Savinjski dolini je včeraj in danes potekal tradicionalni turnir regijskih reprezentanc starejših dečkov in starejših deklic. Ekipa fantov Koroške regije s Celjsko regijo, za katero sta nastopala tudi igralca naše ekipe starejših dečkov TAB Mežica Vid Peršak in Taj Vute
je v močni kokurnci ostalih ekip osvojila četrto mesto.
Dekleta ekipe Koroške regije s Celjsko regijo pa so ponovila lanski uspeh in ponovno osvojila prvo mesto.


(13.2.2011)

Odlične igre kadetov v ligi A vzhod


Z dobrimi nastopi in s po dvema zmagama nad ekipama Fužinarja in Hočami, fantje kadetske ekipe TAB Mežica iz turnirja v turnir napredujejo. Na turnirju na Ravnah so z zmago nad Fužinarjem
in tesnim porazom proti ekipi iz Šempetra pokazali zelo dobro igro. O končnih uvrstitvah na lestvici bo odločal turnir 20.2.2011 v Mariboru. S tekmovanji so na turnirju v Vuzenici
zaključile tudi kadetinje. Po končanih ligah kadetov in kadetinj pa s tekmovanji začenjata tudi naši ekipi starejših deklic
in starejših dečkov.


(24.12.2010)

Prvi v novem letu na parket kadeti


Po kratkem novoletnem premoru, se v soboto 15. januarja začenjajo prva tekmovanja v katerih bodo nastopale tudi naše ekipe. Kot prva začenja ekipa kadetov, ki se je v jesenskih kvalifikacijeh, ko je stopnjevala formo, uvrstila v A - ligo vzhod. Že prvi turnir bo potekal v naši športni dvorani,
kjer bodo poleg naših fantov nastopile še ekipe Fužinarja, Maribora in Hoč. V januarju začenjajo z nastopi v ligi B
tudi kadetinje, ki bodo gostiteljice turnirja v Mežici v nedeljo 6.2.2011. S tekmovanji nadaljujejo tudi mlajše deklice, ki so se na decemberskem turnirju na Prevaljah
uvrstile v drugi krog.
Seveda, pa januarja začenjata še ekipi članic OK Mežica in članov TAB Mežica, ki bosta v domači dvorani, po sicer še ne popolnem razporedu, igrali tekme ob naslednjih dnevih.
Vabimo vse ljubitelje športa in starše, da pridete spodbujati igralke in igralce naših ekip.

(14.11.2010)

S kvalifikacijami uspešno začeli tudi starejši dečki in starejše deklice


Z dvema zmagama, nad ekipo Fužinarja in ekipo Črne,
so na turnirju v Črni pod vodstvom trenerja Bojana Ivartnika svoja letošnja tekmovanja zelo spodbudno začeli starejši dečki. Na podobnem turnirju v Mežici, pa je pomlajena ekipa starejših deklic s trenerjem Mirkom Rebulo, razveselila navijače s svoje prvo zmago
in to nad ekipo Kostmann Slovenj Gradec. Dekleta so bila zmage zelo vesela.


(7.11.2010)

Z zmago v dodatnih kvalifikacijah, kadeti v A ligo


Z dvema zmagama, nad ekipama iz Šoštanja in Hoč, se je ekipa kadetov na turnirju dodatnih kvalifikacij v Mariboru zasluženo uvrstila v ligo A vzhod kadeti.
V prvi tekmi so fatje z dobro igro gladko premagali vrstnike iz Šoštanja. Druga tekma proti Hočam, ki so pred tem premagale Murexin iz Slovenske Bistrice z 2:1, pa je bila precej bolj negotova. Po dobljenem prvem nizu, je zbranost v drugem popustila, v tretjem odličilnem pa so fantje zmogli dovolj moči in ga odločili v svojo korist. Po kratkem premoru, bodo kadeti s tekmovanjji nadaljevali sredi januarja 2011.(16.10.2010)

Četrtfinalni turnir za mladince skupina C, v Mežici


V nedeljo 24. oktobra z začetkom ob 10. uri, bomo v naši dvorani gostili četrfinalni turnir za mladince. V skupini C se bodo za vstop v polfinale borili fantje domače ekipe TAB Mežica, ter ekip Fužinar Metal Ravne, Maribora in Hoč. V polfinale napredujeta prvo in drugo uvrščena ekipa. Pridite navijati za naše fante, ki igrajo prvo tekmo ob 10. uri proti Mariboru.


(25.9.2010)

Mladinci in mladinke uspešni


Danes sta v uvodu v novo sezono s tekmovanji začeli naši ekipi mladincev in mladink. Tako mladinci, kot mladinke so izpolnili pričakovanja in se uvrstili v nadaljna tekmovanja.


(19.9.2010)

Začetek nove sezone pred vrati


Po opravljenih "kondicijskih" pripravah v zadnjem delu meseca avgusta sta moška in ženska članska ekipa v septemberskem dvoranskem delu priprav že odigrali nekaj trenig tekem. Fantje so 18. in 19. septembra že tradicionalno nastopili na letos že na 37. Turnirju bazoviških žrtev v Trstu. Kljub nepopolni ekipi so osvojili tretje mesto. Nace Lednik, pa je bil izbran za najboljšega podajalca turnirja. V septembru pa so s trenigi začeli tudi fantje in dekleta v vseh mlajših kategorijah tako, da je času teh trenigov v Športni dvorani velika gneča. Z otvoritveno tekmo nove sezone v domači dvorani začenjajo v soboto 25.9.2010 mladinci na turnirju območnega prvenstva. Že v nedeljo 26.9.2010 začenjajo s kvalifikacijami kadetinje v nedeljo 3.10.2010 pa se bodov domači dvorani predstavili kadeti. Ligaške tekme čalnske moške in ženske ekipe, pa se v domači dvorani začenjajo v mesecu oktobru.
(30.5.2010)

Skupaj s starši zaključili sezono


V preteklem tednu so ekipe dečkov in deklic skupaj s starši zaključili letošnjo sezono. V napetih in zanimivih dvobojih je bil zmagovalec znan že vnaprej. Fantje in dekleta v mali odbojki, pa so v soboto nasopili še na turnirju v Mislinji. Utrinke z obeh prireditev si lahko pogledate v fotogaleriji.


(23.2.2010)

Turnir regijskih reprezentanc 2010 za starejše dečke in deklice


V ponedeljek in torek 22. in 23.2. je v športni dvorani v Šempetru potekal že tradicionalni turnir regijskih reprezentanc ekip starejših deklic in starejših dečkov.V ekipi starejših dečkov Koroške regije s Celjsko regijo, ki sta jo vodila trenerja Zmagaj Ožbalt in Cilenšek Sebastijan, je nastopil tudi član Odbojkarskega kluba TAB Mežica Nace Lednik. Ekipa Koroške regije s Celjsko regijo je v finalu z rezultatom 3:1 premagala vstnike Maribora in okolice s Pomursko regijo. Prav tako so v finalu zmagala tudi dekleta Koroške regije s Celjsko regijo. Z rezultatom 3:1 so premagale primorke.


(8.2.2010)

Dve zmagi v domači dvorani


Z dvema zmagama na turnirju v domači dvorani, so starejše deklice prevzele vodstvo v svoji skupini lige B. V obeh tekmah so z rezultatom 2:0 premagale ekipi iz Črne in Vuzenice. Na podobnem turnirju v Črni na Koroškem so se tudi fantje ekipe starejših dečkov veselili dveh zmag. Najprej so z rezultatom 2:1 premagali domačine, nato pa še z rezutazov 2:0 vrstnike Šoštanj Topolšice. Tako so se na lestvici izenačili na prvem mestu z ekipo iz Mislinje.(2.1.2010)

V prenovljeni športni dvorani se začenja spomladanski del sezone 2009/2010


V januarju se začenjajo v prenovljeni, bolj svetli Športni dvorani ligaška tekmovanja drugega dela sezone 09/10. Moška članska ekipa bo vseh devet tekem v tem delu odigrala v domači dvorani. V 3. DOL vzhod nadaljujejo tudi ženska članska ekipa, ki so večino tekem odigrale že v jesenskem delu. Po jesenskem kvalifikacijskem delu, pa nadaljujejo s tekmovanji tudi ekipe kadetinj , kadetov , starejših deklic , starejših dečkov , ter mlajših deklic in dečkov v mali in mini odbojki. Vabimo vas v Športno dvorano navijat in spodbujati za naša dekleta in fante.(29.11.2009)

Kadetinje v A ligo


Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju za kadetinje skupine K, ki bi je bil zaradi obnove mežiške Športne dvorane odigran v telovadnici OŠ Črna, so si naša dekleta z zmago proti ekipi Mozirja in porazom proti Mislinji zagotovile nastop v v eni izmed štirih elitnih lig skupine A. Tekmovanje se pričenja 31.1.2010.(9.11.2009)

Mladinci z dobro igro na deveto mesto


V nedeljo 8.11.2009 je v Framu potekal eden izmed štirih četrtfinalnih turnirjev za mladince. Fantje, ki nastopajo kot TAB Mežica, so v boju z tradicionalno dobrimi mladinskimi ekipami na čelu lanskim državnim prvakom med mladinci , ekipo iz Frama, prikazali zelo dobro igro. Z uvrstitvijo na tretje mesto v skupini in končno deveto mesto med mladinci v Sloveniji, pa pozitivno presenetili.(2.11.2009)

Za začetek sezone kot gosti


Medtem, ko so dekleta odigrala že 7. krog v 3.DOL vzhod 1, pa so fantje še bolj na začetku. V 2. krogu 2.DOL v gosteh premagali Kočevje z rezultatom 3:0. Dekleta pa so v soboto na "domačem terenu" v Črni z rezultatom z rezultatom 3:1 premagale ekipo iz Braslovč. Zaradi pomankanja pravega treninga igre obeh ekip niso najbolj zanesljive zato že zalo težko čakamo, da bomo po 20. novembru začeli s treningi v prenovljeni mežiški dvorani.(6.10.2009)

Sezona 2009/2010 se je začela


Po uspešnih jesenskih pripravah obeh članskih ekip so se ligaška tekmovanja v članskih pa tudi v mlajših kategorijah že pričela. Žal tekem v Mežici še nekaj časa ne bo, pričakujemo pa, da bomo v obnovljeni dvorani lahko spremljali zanimive dvoboje že v mesecu decembru. Pred začetkom sezone pa sta ekipi članov in mladink natopili na mednarodnih turnirjih pri naših zamejskih prijateljih v Italiji. Fantje so 12. ni 13. septembra nastopili v Opčinah pri Trstu na 36. pokalu Bazoviških žrtev, kjer so osvojili tretje mesto. V nedeljo 4.10. 2009 pa so mladinke na turnirju mladiskih ekip v Repnu osvojile drugo mesto. Na turnirju je bila Monika Praznik izbrana za najboljšo igralko turnirja, Maja Jezernik pa za najboljšo podajalko turnirja.
(21.6.2009)

Zmaga kadetov na UNITED WORLD GAMES 09 v Celovcu


Od četrtka 18. junija do nedelje 21. junija so v Celovcu potekale že tardicionalne igre mladih UNITED WORLD GAMES 09. Na turnirju je zelo uspešno nastopila tudi naša ekipa kadetov v postavi: Plesec Vasja, Prepotnik Vili, Lednik Nace, Ciganović Saša, Petrič Nejc, Štrucl Lovro, Grauf Amadej, Jezernik Gašper in trener Merkač Blaž. Fantje so z dobro igro osvojili prvo mesto pred ekipama TV Quierschied iz Nemčije in VC Mils iz Avstrije. V finalu so fantje gladko z rezultazom 2:0 premagali ekipo iz Nemčije. Več utrinkov iz prijetnega bivanja v mestu ob Vrbskem jezeru in tekmovanja lahko vidite v
fotogaleriji(1.6.2009)

Zaključek sezone v druženju s starši


Zadnji petek v maju smo zaključili odbojkarsko sezono 08/09. V mlajših kategorijah smo na zaključni trening povabili tudi starše, ki so z dekleti in fanti odigrali nekaj zares borbenih setov. Skupno druženje je v zadovoljstvu vseh lepo uspelo.(4.5.2009)

Lednik Nace z reprezentanco strejših dečkov v Italiji


V prazničnih dneh je v dveh delih potekal reprezentančni zbor ekipe starejših dečkov. Glavni trener Miklavc Samo je v nedeljo 26.4.09 v Stranjah pri Kamniku najprej zbral širši izbor reprezentantov. Tja sta bila povabljena tudi igralca Odbojkarskega kluba Mežica Prepotnik Viljem in Lednik Nace. V doplodanskem in popoldanskem treningu so fantje prelili veliko znoja, da bi upravičili reprezentančno povabilo. Po treningih je trener izbral ekipo, ki je naslednjo nedeljo po dopoldanskem treningu v Prvačini odpotovala na prijateljsko trening tekmo v Portogruaro v Italiji. Tam so se fantje pomerrili z reprezentanco starejših dečkov pokrajine Venezio. V ekipi je bil tudi Lednik Nace, ki je s svojo igro upravičil zaupanje trenerja. Slovenski fantje so z zmago s 3:2 kljub neuigranosti zadovoljili trenerjeva pričakovanja.(24.3.2009)

Finale v Mežici


V sredo 15.4.2009 bo Osnovna šola Mežica ponovno prizorišče finalnega turnirja v odbojki. Za odličja se bodo poleg učencev naše šole borili še učenci iz OŠ Šempeter, OŠ Žužemberk in učenci OŠ Šmihel pri Novem Mestu. PRIDITE NAVIJAT!

(12.3.2009)

Fantje v finalu


Danes 12.3.2009 je v Hočah pri Mariboru potekal eden od štirih polfinalnih turnirjev za starejše učence v odbojki. Učenci naše osnovne šole so z zmagami nad ekipami osnovnih šol Rečice ob Savinji, Koroški Jeklarji iz Raven na Koroškem in osnovnošolci iz Hoč zmagali na turnirju in si drugo leto zapored priigrali nastop na finalnem turnirju štirih najbolših slovenskih osnovnošolskih ekip. ČESTITAMO !


(25.2.2009)

Turnir regijskih reprezentanc za starejše dečke in deklice


V ponedeljek in torek 23. in 24.2. je v športni dvorani GIB v Ljubljani potekal že
tradicionalni turnir regijskih reprezentanc ekip starejših deklic in starejših dečkov. V ekipi starejših dečkov Koroške regije s Celjsko regijo, ki sta jo vodila trenerja Zmagaj Ožbalt in Cilenšek Sebastijan, sta nastopila tudi člana Odbojkarskega kluba Mežica Viljem Prepotnik in Nace Lednik. Ekipa Koroške regije s Celjsko regijo je po spletu okoliščin pristala v svoji skupini na tretjem mestu, tako da finale ni bil več dosegljiv. V boju za peto mesto so fantje nato premagali ekipo Dolenjske regije.


(25.2.2009)

Mini liga članice


Po končanem rednem delu v 3.DOL vzhod 1 začenja ženska članska ekipa tekmovanje v mini ligi za dokončno uvrstitev v 3. DOL vzhod in žensk. Že v soboto 28. februarja nadaljujejo ženske v 3. DOL s tekmami, ki bodo odigrane po naslednjem
razporedu.

(25.12.2008)

Novoletni premor na odbojkarskih igriščih


Po kratkem novoletnem premoru se v mesecu januarju nadaljujejo tekmovanja v ligah moških in žensk. Že v soboto 10. januarja nadaljujejo ženske v 3. DOL vzhod 1. Tekmo 12. kroga bodo odigrale
v domači dvorani. Moški v 2. DOL, pa bodo prvo tekmo spomladanskega dela odigrali v soboto 17.1.08 v Hočah. V domači dvorani pa se bodo predstavili v tekmi 11. kroga proti ekipi Kekooprema Žužemberk. Drugi del tekmovanj začenjajo tudi starejše deklice, starejši dečki, kadetinje in kadeti. S svojimi prvimi tekmovanji v tej sezoni pa začenjajo tudi dekleta in fantje v najmlajših kategorijah. To so mlajše deklice v mini odbojki, mlajši dečki v mini odbojki, mlajše deklice v mali odbojki in mlajši dečki v mali odbojki. Vabimo vas, da si tekme ogledate in vzpodbujate naša dekleta in fante.

(6.12.2008)

Ponovno prejeli občinska priznanja


V četrtek 4. decembra je v Narodnem domu v Mežici potekala slovesnost ob počastitvi občinskega praznika. Poleg občinskih priznanj na področju družbenega življenja, je občina podelila tudi priznanja za dosežke na športnem področju. Nagrado za življensko delo na področju športa je prejel dolgoletni član našega društva, eden najboljših mežiških odbojkarjev vseh časov, dolgoletni predsednik Odbojkarskega kluba in vsestranski športnik, g. Mirko Skudnik. Kot najbolj perspektivna ekipa pa je bila ponovno izbrana naša ekipa starejših dečkov. Čestitamo !
(10.11.2008)


V nedeljo je v domači športni dvorani potekal kvalifikacijski turnir v odbojki za starejše dečke. Naši fantje z igro niso navdušili saj jih je premagala ekipa iz Šoštanja, premagali pa so ekipo iz Črne.


(8.10.2008)

Vid Štern in Vasja Plesec na pripravah za reprezentanco kadetov


V športni dvorani Doma Planica v Planici, bodo ta konec tedna potekale priprave mladinske kadetske reprezentance Slovenije. Reprezentantje se bodo pripravljali na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, katero bo potekalo v začetku januarja 2009. Priprav se bosta udeležila tudi igralca našega kluba Vid Štern in Vasja Plesec.


(7.10.2008)

Kadeti drugi na mednarodnem turnirju v Italiji


Ekipa kadetov se je v nedeljo 5.10.08 udeležila mednarodnega turnirja za kadete letnik 91 v Opčinah pri Trstu v Italiji. V svoji predtekmovalni skupini so fantje dvakrat z 2:0 premagala ekipi Fincantieri (Ita) in Rijeka (Hrv). V finalu pa so ogorčenem boju z 2:1 izgubili proti ekipi Prvačine (Slo). Fotogalerijo in več o turnirju lahko pogledate
tukaj.
Vasja Plesec je bil izbran za najboljšega igralca turnirja.
(6.10.2008)

Uspešen začetek kadetinj


Ekipa kadetinj je uspešno začela kvalifikacije, saj so dekleta premagale obe gostujoči ekipi
(glej rezultate).


(30.9.2008)

Na igrišča tudi starejši dečki in starejše deklice


V oktobru začenjajo s kvalifikacijskimi tekmovanji tudi
starejši dečki in starejše deklice. Oglejte si kdaj bodo dekleta in fantje nastopili v Mežici.

(18.9.2008)

Z boji na igriščih začenjajo tudi kadeti in kadetije


V nedeljo 5. oktobra se začenjajo z kvalifikacijskimi boji tudi
kadeti in kadetinje , kjer bosta nastopali tudi ekipi kadetov in kadetinj Odbojkarskega kluba Mežica in si skušali priigrati čimboljše izhodišče za nadaljevanje tekmovanj.

(16.9.2008)

Pokalno tekmovanje in tekmovanje mladincev


Še pred začetkom ligaške sezone bodo odigrane prve tekme Pokala Slovenije za
moške in za ženske. S tekmovanji pa v soboto 4.10.2008 začenjajo tudi mladinci , ki bodo svoj prvi turnir odigrali v Mežici, na katerem bosta sodelovali še ekipi Fužinarja in Šoštanj Topolšice.

(4.9.2008)

Začenja se nova odbojkarska sezona 2008/09


Bliža se začetek nove sezone v državnih odbojkarskih ligah, kjer bosta moška članska ekipa TAB Mežica in ženska ekipa OK Mežica nastopili, moški v 2. DOL in ženske v 3. DOL vzhod 1. Tako fantje kot dekleta se že vztrajno trenirajo in nabirajo moči za naporno sezono.
Moški pričenjajo sezono 18.10.2008 v domači dvorani s tekmo proti Hočam, medtem ko bodo dekleta odigrala prvi krog en teden prej 11.10.2008, na gostovanju v Vuzenici.

(23.6.2008)

SVETOVNE IGRE MLADIH - Celovec 19. - 22.junij 2008


V duhu druženja, zabave in iger so fantje in dekleta v kategorijah U17 s sodelovanjem na SVETOVNIH IGRAH MLADIH v Celovcu ob Vrbskem jezeru zaključili odbojkarsko sezono sezono 2007/08. Fantje s tretjim in dekleta z desetim mestom v številčnejši konkurenci, so se zadovoljni vrnili domov z željo "Nasvidenje prihodnje leto". V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj slik in kratkih videoposnetkov. (video1, video2, video3, video4)
(23.4.2008)

Ekipa TAB Mežica ostaja v drugoligaški konkurenci


V zadnjem 10. krogu razigravanja 2. DOL za moške si je članska moška ekipa TAB Mežica proti direktnemu konkurentu National Žirovnica z zmago z rezultatom 3:1 zagotovila nastopanje v drugoligaški konkurenci tudi za sezono 2008/09. Čestitamo!

(23.3.2008)

V petek 21.3.2008 je na Osnovni šoli Mežica potekal polfinalni turnir v odbojki za starejše učence. V konkurenci ekip iz osnovnih šol iz Frama, Šempetra v Savinjski dolini in Štor, so fantje iz naše šole dosegli prvo mesto. Ta odličen rezultat jih je po sedmih letih ponovno popeljal v finale, med štiri najboljše osnovnošolske odbojkarske ekipe. Za ekipo so pod trenerskim vodstvom Bojana Ivartnika nastopili: Mitja Leskovec, Viljem Prepotnik, Nace Lednik, Lovro Štrucl, Andrej Jež, Uroš Šumnik, Amadej Grauf, Miha Borko, Žan Ule Koštomaj in Leon Grum.

(2.3.2008)

Ekipa kadetov v ligi B skupina A državnega prvenstva še naprej zmaguje. Na turnirju v Mežici so fantje gladko premagali ekipi Svit - Unimetal in Galex Mir Beltinci. Tam je nastala tudi ta skupinska fotografija.

(21.2.2008)

V ponedeljek in torek 18. in 19.2. je v Ljubljani v športni dvorani GIB potekal že tradicionalni turnir regijskih reprezentanc ekip starejših deklic in starejših dečkov. V ekipi starejših dečkov koroško-celjske regije, ki sta jo vodila naša trenerja, Damir Ocepek prof. in Blaž Merkač prof., sta nastopila tudi člana odbojkarskega kluba Mežica, Mitja Leskovec in Viljem Prepotnik. Ekipa v napetem finalu tesno izgubila z ekipo Dolenske regije in tako kot lansko leto tudi letos osvojila drugo mesto.

(10.2.2008)

Tekmovanja v odbojki so v vseh kategorijah na vrhucu. Naše ženske in moške ekipe nastopajo po celi Sloveniji. Ne mine pa tudi konec tedna, ko ne bi gostili turnirja za naše mlade ekipe. V soboto so se fantje v mali odbojki pomerili z vrstniki iz Maribora, Beltincev in Slovenske Bistrice. Ker so mladi si izkušnje ob vodstvu trenerja Damirja Ocepka še le nabirajo. V nedeljo pa so v domači dvorani nastopile tudi kadetinje, ki nastopajo v ligi A2 vzhod.

(15.1.2008)

V drugem delu državnega prvenstva, začenjata s tekmovanji tudi moška članska ekipa TAB Mežica, ki bo poskušala presenetiti vodilno ekipo na lestvici, ekipo SIP Šempeter, medtem ko bo ženska članska ekipa zaigrala proti Dravogradu. Obe tekmi bosta v soboto 19.1. v Športni dvorani v Mežici, ženske ob 17. uri, moški pa ob 19. uri. PRIDITE NAVIJATI!

(13.1.2008)

Prve so v letu 2008 s tekmovanji pričela dekleta v mali odbojki. Ekipa OK Mežica 2 je nastopila v Slovenj Gradcu, kjer so dekleta nabirala predvsem nabirala nove izkušnje. Kako je bilo, si lahko podrobneje ogledate v fotogaleriji.

(25.12.2007)

Po novoletnih praznikih začenjajo s tekmovanji ekipi mlajših dečkov v mini in mali odbojki, prav tako tudi ekipi mlajših deklic v mini odbojki (Mežica 1 in Mežica 2) ter ekipi mlajših deklic v mali odbojki (Mežica 1 in Mežica 2). V glavnem delu tekmovanj začenjajo tudi kadetinje v A-ligi vzhod in kadetinje in kadeti v ligi B vzhod, ter starejše deklice in starejši dečki, ki bodo v svojih konkurencah prav tako nastopali v ligah A vzhod.

(14.12.2007)

Že pre zaključkom kvalifikacij sta se ekipi stareših dečkov in starejših deklic zagotovili nastopanje v elitnih A ligah državnega prvenstva. Tako sta izponili zastavljene cilje za sezono 2007/08.

(28.11.2007)


EKIPI STAREJŠIH DEČKOV IN MLADINCEV ODBOJKARSKEGA KLUBA MEŽICA NAJBOLJŠI V SVOJIH KATEGORIJAH V LETU 2007

V nedeljo 2. decembra, bo v okviru počastitve praznika Občine Mežica slavnostna proslava s svečano podelitvijo občinskih priznanj. Podelili bodo tudi priznanja za dosežke na področju športa, kjer bosta v svojih kategorijah priznanji za leto 2007 prijeli ekipi STAREJŠIH DEČKOV in MLADINCEV Odbojkarskega kluba Mežica. Vljudno vabljeni ob 17. uri v dvorano Narodnega doma Mežica.

(5.11.2007)

Ekipa kadetinj je na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Mežici dokazala, da spada med boljše kadetske ekipe v regiji. Z zmago proti ekipi Črne in porazom proti Prevaljam si je zagotovila nastop v ligi A-vzhod, ki se prične 13.1.2008.

(29.10.2007)

S tekmovanji v kvalifikacijah v mesecu novembru začenjata tudi ekipi starejših dečkov in starejših deklic. Turnirja v naši športni dvorani bosta v nedeljo 18.11.2007 za starejše dečke in v nedeljo 2.12.2007 za starejše deklice.

(20.10.2007)

Z drugo zaporedno zmago je moška članska ekipa TAB Mežica na lestvici tik za ekipo SIP Šempeter, s katero se bo pomerila nasledjo soboto 27.10.07 v Šempetru. Pridite navijat za naše fante v Šempeter

(11.10.2007)

Začenjajo se tekmovanja v članskih ligah v sezoni 2007/08. Medtem ko so dekleta, ki nastopajo v 3.DOL vzhod že odigrala svojo prvo tekmo (zmaga doma proti Comet II s 3:0), začnejo fantje v 2.DOL v soboto s koroškim derbijem na Ravnah. Tekma Fužinar : TAB Mežica bo 13.10.07 v telovadnici OŠ Korški jeklarji na Javorniku z začetkom ob 18. uri. Pridite navijat za naše !!

(1.10.2007)

Ekipa mladincev je uspešno začela novo sezono. Na kvalifikacijskem turnirju 29.10. v Črni na Koroškem si je zagotovila nastop v četrtfinalu, ki bo v nedeljo 28.10.2007. Kraj zaenkrat še ni določen.

(20.9.2007)

Že konec septembra začnejo s kvalifikacijskimi tekmovanji kadeti in kadetinje. V predtekmovanju pričenjajo svoje nastope tudi mladinci, ki imajo prvi turnir v Črni na Koroškem.

(24.8.2007)

Na našem Letnem telovadišču je ponovno živahno. Športno društvo Perspektiva je tam uredilo igrišče za odbojko na mivki. Stvari se torej premikajo.

(17.8.2007)

Po poletnem premoru bosta z začetnimi pripravami začeli sezono 2007/08 naša moška in ženska članska ekipa. Ženske začnejo ligo v soboto 6.10.2007, moški pa teden kasneje v soboto 13.10. 2007 po naslednjem razporedu. Že prvi krog pri moških bo postregel s koroškim derbijem med Fužinarjem in TAB Mežico.

(26.5.2007)

Na turnirju za starejše dečke v Novem Mestu, ki je štel za dokončno uvrstitev v ligi A, so fantje s trenejem Blažem Merkačem zaigrali odlično in premagali tako vrstnike Autocommerce Bleda in Prevent gradnje IGM iz Maribora. Z lepima zmagama so se uvrstili na končno deveto mesto v Sloveniji. Tako so na lep način zakjučili sezono sezono Odbojkarskega kluba Mežica 2006/2007.

(17.4.2007)

V reviji za otroke FRKOLIN (št. 8) je v rubriki MALA ŠOLA ŠPORTA na strani 26. predstavljena ODBOJKA. Urednica revije Mateja Šimenc je s fotografom pred kratkim v mežiški športni dvorani med vadbo obiskala naše ekipe najmlajših deklet in fantov in nastal je prispevek, ki ga lahko preberete v omenjeni številki revije FRKOLIN.

(5.4.2007)

V soboto 16.3.2007 oziroma 31.3.2007 se je za naši članski ekipi zakjučila tekmovalna sezona 2006/07. Tako moška ekipa TAB Mežica kot ženska ekipa OK Mežica sta izpolnili pričakovanja, kar pomeni, da ju bomo tudi v prihodnji sezoni lahko spremljali v 2.in 3. državni odbojkarski ligi.(19.3.2007)

V nedeljo 18.3.2007 je Športni dvorani Mežica potekal turnir drugega kroga tekmovanj v mini odbojki za mlajše deklice. Igralke naše ekipe so se pogumno zoperstavile po rasti večjim in močnešim nasprotnicam iz Slovenj Gradca, Mozirja in Prebolda. Kjub temu, da so bile nasprotnice premočne, pa so dekleta zmagale svoje prve nize. Tako je po turnirju nastala skupinska fotografija s trenerko Renato Podjaveršek.


(28.2.2007)

V ponedeljek in torek 26. in 27.2. je v Ljubljani v športni dvorani GIB potekal turnir regijskih reprezentanc ekip starejših deklic in starejših dečkov. V obeh ekipah koroško-celjske regije so nastopili tudi dekleta in fantje našega kluba. V koroško-celjski reprezentanci st. deklic so nastopile Daša Pregel, Anja Auprih in Monika Praznik. V enaki reprezentaci st. dečkov, ki sta jo vodila naša trenerja, Damir Ocepek prof. in Blaž Merkač prof., pa sta nastopila Vasja Plesec in Saša Ciganović. Obe ekipi sta nastopili v finalu, a tam žal morali priznati premoč tekmecev.

(20.2.2007)

S tekmovanji v ligi B sk. E pa v nedeljo 18.3.2007 začnejo tudi starejše deklice.

(20.2.2007)

Po daljšem premoru, ko so si v jesenskih kvalifikacijah zagotovili nastopanje v ligi A - vzhod, začenjajo tekmovanje med najboljšimi ekipami vzhodne slovenije tudi starejši dečki s prvim turnirjem, ki bo v Mežici v nedeljo 11.3.2007.

(11.1.2007)

V soboto 20.1.2007 se začenja spomladanski del odbojkarske sezone za člane in čanice v slovenskih ligah. Naši ekipi, moška TAB Mežica in ženska ekipa OK Mežica, bosta tekme v domači dvorani igrali po naslednjem razporedu.

(11.1.2007)

S tekmovanji začenjajo tudi kadetinje, ki se bodo borile za čim boljšo uvrstitev ligi A-vzhod.

(23.12.2006)

Na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Malečniku pri Mariboru so si nastopanje v A ligi vzhod za starejše dečke v sezoni 2006/07 zagotovili tudi fantje ekipe starejših dečkov. Z drugim mestom za ekipo SIP Šempetra in pred ekipo domačinov ekipo Galeja Vega Maribor so fantje z trenerjem Blažem Merkačem dosegli lep uspeh .


(27.11.2006)

S tekmovanji v kvalifikacijah državnega prvenstva začenjajo tudi st. deklice in st. dečki (razpored).

(20.11.2006)

Z nastopom na pofinalnem turnirju državnega prvenstva 19.11.2006 v Mežici je ekipa mladincev končala nastope v letošnji sezoni. Z uvrstitvijo na tretje mesto za ekipama Fužinarja in Preventa gradenj IGM so fantje izpolnili pričakovanja in s tem rezultatom zasedli peto do šesto mesto v Sloveniji.


(13.11.2006)

Ekipa kadetinj se je na zadnjem dodatnem kvalifikacijskem turnirju z dobro igro in zmago nad ekipo Benedikta uvrstila v ligo A - vzhod in tako dosegla velik uspeh.
(10.11.2006)

V nedeljo 19.11.2006 se z začetkom ob 10. uri v Športni dvorani v Mežici ponovno obeta razburljiv odbojkarski dogodek.

Na polfinalnem turnirju se bodo za vstop v finale pomerile ekipe Odbojkarskega kluba Mežica, Fužinarja iz Raven, Preventa gradenj IGM iz Maribora in Partizana Fram iz Frama. Tekme po načinu vsak z vsakim bodo potekale po naslednjem razporedu. Na finalni turnir se uvrstita dve prvouvrščeni ekipi. Pridite navijati za naše fante.

(7.11.2006)

V nedeljo 12.11.2006 se bodo kadetinje Odbojkarskega kluba Mežica na kvalifikacijskem turnirju v Mežici borile za vstop v ligo A - vzhod. Turnir bo potekal po naslednjem razporedu. Pridite navijati, turnir se v Športni dvorani začne ob 10. uri.

(23.10.2006)

Mladici so se z dobro igro na četrfinalnem turnirju uvrstili v polfinale (med osem nsjboljših slovenskih ekip). Kjub poškodbi Roka Mandla na prvi tekmi, so zmogli dovolj zbranosti in za Fužinarjem iz Raven osvojili drugo mesto.

(20.10.2006)

V nedeljo 22.10.2006 bo v Športni dvorani Mežica potekal četrtfinalni turnir za mladince v sklopu državnega prvenstva za mladince. Nastopajo ekipe Mežice, Fužinarja, Šoštanj Topolšice in SIP Šempetra. Turnir se začne ob 10. uri po naslednjem razporedu.

(15.10.2006)

V soboto so v Italiji (Opčine nad Trstom) nastopile kadetinje. Kljub mladosti in zaradi bolezni okrnjeni ekipi, so pokazale vzpodbudno igro. Več lahko vidite in preberete tukaj. Slike s turnirja pa so tudi v galeriji.

(3.10.2006)

Pričenja pa se tudi ligaški del tekmovanj za moške in ženske. Moška ekipa TAB Mežica, ki nastopa v 2.DOL začenja s tekmovanji 14.10.2006, medtem ko ekipa žensk OK Mežica, ki nastopa 3.DOL-vzhod pričenja s tekmovanji že 7.10.2006. Razpored ligaških tekem, ki jih bosta v domači dvorani v jesenskem delu sezone 06/07 odigrali moška in ženska ekipa lahko vidite tukaj. Vljudno vableni, saj boste lahko tekme spremljali z novih tribun, ki so pomebna pridobitev mežiške športne dvorane.
Vljudno vableni, saj boste lahko tekme spremljali z novih tribun, ki so pomebna pridobitev mežiške športne dvorane.

(1.10.2006)

S tekmovanjem so v kvalifikacijah državnega prvenstva pričele tudi kadetinje (razpored).

(23.9.2006)

Z nastopi v Pokalu Slovenij 2006/2007 je že pričela ženska članska ekipa.
Avtor: Urh Lednik